vratite turizam turističkim agencijama da svima bude bolje

Pošalji upit

Naziv:

JEDNODNEVNI IZLET U TEMISVAR - TRAVELLINO

Smene:

POLASCI SVAKE SUBOTE!!!
17.08., 24.08., 31.08., 07.09., 14.09., 21.09., 28.09.

Smeštaj:

-

Usluga:

Prevoz:

BUS

Opis:

TEMIŠVAR (rumunski: Timisoara, mad. Temesvár, nem. Temeschburg / Temesvar) je grad u Rumuniji. Najveci je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je cetvrti grad po velicini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovacki centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveci  kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inace postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takode se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša rec“. Grad se naziva i „Malim Becom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseca na stari deo Beca.

Polazak u 6 casova sa dogovorenog mesta. Vožnja preko Vršca, sa kracim usputnim zadržavanjima.
Dolazak u Temišvar (Timisoara), najveci  i najznacajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede (Piata Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra  (sagradeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vucice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagradena izmedu 1910. i 1914. godine (autor vecine tih zdanja arh. László Székely); Trg slobode (Piata Libertatii), na kojem se nalaze stara gradska vecnica (sagradena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dackog kralja. Odlazak na Trg jedinstva (Piata Unirii),  na kojem su stub kuge, rimokatolicka katedralna crkva (gradena izmedu 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagradena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janica iz Arada.
Slobodno vreme za individualnu šetnju, u 18 casova polazak ka Beogradu. Dolazak u vecernjim casovima.CENA ARANŽMANA: 2,500 din   snizeno 1.200.00

Aranzman obuhvata:
-
prevoz turistickim autobusom na navedenoj relaciji
-razgledanje Temisvara sa vodicem
-usluge pratioca grupe( predstavnik agencije)
-troskove organizacije putovanja


Aranzman ne obuhvata:
-individualne troskove
-medjunarodno zdravstveno osiguranje 115 din

PROGRAM JE RAÐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA
OTKAZ 5 DANA PRE POCETKA PUTOVANJA
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slucaju promena na deviznom tržištu
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugacije usmene informacije o programu putovanja
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVELLINO
Organizator putovanja TRAVELLINO   licenca OTP 26/2010
 


Cena:

1.200,00 DIN snizeno

Napomene:

DECA DO 12 GODINA 1100.00 DIN 


Izlaz

Slanje online upita


Ponuda::

JEDNODNEVNI IZLET U TEMISVAR;TRAVELLINO

Ime::  
Mesto::  
E-mail::  
Telfon::  
Text::  
  Pošalji